Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 24 juni 2020

Dansen in het Stadsnieuws

Laten we dansen!
Dat zegt fractievoorzitter Michael Feelders in het stadsnieuws deze week.
Iedere week vertelt een raadslid of fractievoorzitter over iets wat hem bezig houdt. Michael heeft het over onder andere kunst, cultuur en de bibliotheek.

Samen dansen, samen genieten van muziek en samen een concert bezoeken. Ik ben noch een goede salsa en/of bachata danser, noch speel ik een muziekinstrument. Alleen ik hou van dit sfeertje. Het geeft me een intens gevoel van geluk en vrijheid. Even wegdromen en je hersenen krachtvoer geven. Dat is wat ik mis.

Helaas is het in deze tijdsperiode niet allemaal meer vanzelfsprekend.

Het corona virus deelt de lakens uit en dit enge spookje kan zomaar ergens onverwachts opduiken.

Culturele activeiten, zoals die bijvoorbeeld in Cool theater of in de bibliotheek worden gehouden, brengen Heerhugowaarders samen. Kunst en cultuur zorgen voor eenheid en diversiteit; zowel bij ouderen en jongeren. Waarbij we de vrijheid voor en gelijkwaardigheid van iedere inwoner, ongeacht opvattingen, geloof, seksuele geaardheid, gerichtheid of herkomst koesteren zodat iedere Heerhugowaarder zich op dit gebied kan ontplooien.

Aandacht. Ruimte. Of het nu op straat, in de wijk of op een groter podium plaatsvindt. Kunst en cultuur moet toegankelijk blijven. Het maakt deel uit van ons gezamelijk DNA.Hoe moeilijk de situatie is of wordt. Dus, als het straks weer mag en kan, kom, laten we dansen!