Steun ons en help Nederland vooruit

Frank Reiber. Commissielid en lid van het afdelingsbestuur voor D66 Heerhugowaard.

Ik ben Frank Reiber en ik woon, op een paar dagen na, al heel mijn leven in Heerhugowaard. Ik heb de opleiding HBO-Rechten afgerond en ik werk als adviseur voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard en daarnaast nog een aantal uur bij de Dekamarkt in Middenwaard.

Tot begin 2020 ben ik 10 jaar actief geweest in de medezeggenschap voor cliƫnten en familie bij GGZ NHN. Nu ben ik nog actief bij enkele autismeprojecten waaronder bij het NIPA (Netwerk Innovatie en Productontwikkeling Autisme). Ik zet mij daar in voor persoonsgerichte hulpverlening voor mensen met een autismeclassificatie. Een verandering die iedereen in de GGZ ten goede kan komen.

Op basis van de principes die ik daar gebruik(te) en ervaringen die ik heb opgedaan gebruik kom ik op voor de belangen van de inwoners van Heerhugowaard. Kernwoorden voor mij daarbij zijn:

  • Vertrouwen: zowel vertrouwen in de inwoners als het vertrouwen krijgen van de inwoners.
  • Duidelijkheid: zodat de inwoner van Heerhugowaard weet waar hij/zij aan toe is en waarom je een bepaalde keus maakt. Kortweg duidelijke communicatie zowel binnen als buiten de gemeenteraad.
  • Eerlijkheid: wees eerlijk wanneer je iets niet weet en doe geen beloftes die je niet kan waarmaken.
  • Betrokkenheid: luister naar wat de burger vindt en betrek hen bij het vinden van een oplossing.
  • Haalbaarheid: Kom niet met regels of oplossingen die niet uitvoerbaar zijn.

Ik hield mij als raadcommissielid bezig met de onderwerpen, veiligheid, ruimtelijke ordening en de invoering van de nieuwe omgevingswet.

Als bestuurslid van D66 Heerhugowaard ben ik druk bezig met de voorbereiding van onze deelname aan de verkiezingen in 2021 van de nieuwe gemeente Dijk & Waard.

Samen maken we de stad.

D66 krijgt het voor elkaar.

 

Meer van Frank Reiber